Op en top vrouw

Image

Vind je balans terug met een borstprothese

Een verschil tussen je twee borsten? Het komt vaker voor dan je denkt. Bij niemand is de rechterkant van het lichaam volledig identiek aan de linkerkant. Als jouw asymmetrie meer uitgesproken is door een borstoperatie, dan ben je lang niet de enige. Een borstprothese kan je vrouwelijkheid en zelfvertrouwen versterken.

Elke vrouw is uniek. De ene laat een klein knobbeltje verwijderen, de andere ondergaat een borstamputatie na de diagnose borstkanker. Voor iedere situatie bestaat er een passende oplossing om je opnieuw goed in je vel te voelen.

Symmetrie herstellen met een borstprothese
Enerzijds kan het voorvallen dat je na een borstsparende operatie onevenwicht ervaart. Bij een borstsparende operatie, ook wel lumpectomie genoemd, wordt een klein gezwel chirurgischverwijderd uit de borst. De borst zelf blijft behouden. Merk je dat je na het herstelproces niet tevreden bent over het volume of de vorm van je borst? Dan kan een gedeeltelijke borstprothese antwoord bieden. Een partiële borstprothese compenseert namelijk het ontbrekende weefsel. Dit zorgt opnieuw voor een natuurlijk silhouet.

Anderzijds haalt de chirurg bij een borstamputatie of mastectomie de hele borstklier weg. Dit gebeurt wanneer de tumor te groot is. Na een borstamputatie heb je verschillende opties. Je kan kiezen voor een reconstructie met eigen weefsel of implantaten, een volledige borstprothese dragen of het gewoon zo laten. Dit is een persoonlijke keuze en het is vooral belangrijk dat je kiest wat goed voelt voor jou.

Een lumpectomie of mastectomie kan je houding verstoren en rug-, nek- of schouderpijn veroorzaken. Door het dragen van een prothese wordt het gewicht opnieuw gelijkmatig verdeeld, komen de schouders opnieuw in evenwicht en is de symmetrie hersteld. Een siliconen borstprothese ziet er natuurlijk uit, voelt zacht aan, volgt je bewegingen en wordt vlakker wanneer je neerligt. Net als een echte borst. Een borstprothese wordt meestal gedragen in een aangepaste beha met hoesje, maar kan ook rechtstreeks tegen je huid aan.

Krijg advies op maat van onze experts in Zorgboetiek Asse en Aalst

Bij Zorgboetiek kan je rekenen op het comfort en de kwaliteit van Amoena borstprothesen. Amoena ontwikkelde in 1975 de eerste siliconen borstprothese ter wereld. Vandaag voorziet Amoena als marktleider ondersteuning voor elke vrouw in haar borstzorgtraject. Hun prothesen bestaan in verschillende vormen, maten en gewichten en zijn uitermate geschikt voor de gevoelige huid van de unieke borstwand.

In Zorgboetiek Asse en Aalst geniet je van de nodige expertise voor het vinden van de borstprothese die bij je past. We nemen uitgebreid de tijd om samen op zoek te gaan naar het geschikte model voor jouw lichaamsvorm. Bovendien kan je bij Zorgboetiek Asse en Aalst terecht voor aangepaste lingerie en badmode. Speciaal ontwikkeld voor de specifieke behoeften van vrouwen na een borstoperatie. De vrouwelijke en frisse collecties van Amoena combineren functionaliteit en stijl met een perfecte pasvorm.

LM Plus-leden genieten van 15% korting op aangepaste lingerie en badmode!

5 tips voordat je een borstprothese laat aanmeten

  • Onderga je een borstoperatie? Wacht 6 tot 8 weken tot het litteken voldoende genezen om een siliconen borstprothese te kunnen dragen.
  • Vergeet niet het voorschrift van je arts voor de borstprothese mee te brengen.
  • Maak een afspraak, zo heeft de aanmeetspecialist bij Zorgboetiek Asse of Aalst voldoende tijd voor jou. Als je wenst, kan je je partner of een vriendin meenemen naar de afspraak.
  • Draag je favoriete top wanneer je naar de afspraak komt. Zo kan je onmiddellijk zien of je je comfortabel voelt met de borstprothese.
  • Luister naar je buikgevoel. Voldoet de productselectie niet aan je verwachtingen? Aarzel niet om ons hierover aan te spreken. Zo kunnen we samen naar een oplossing zoeken die voldoet aan jouw persoonlijke behoeftes.

Wens je meer informatie?
Neem dan vrijblijvend contact op of kom gerust even langs. Check de openingsuren op www.zorgboetiek.be.

Zorgboetiek Asse
Kalkoven 18
02 452 78 74
asse@zorgboetiek.be

Zorgboetiek Aalst
Geraardsbergsestraat 234
053 71 00 93
aalst@zorgboetiek.be