Onbezorgd onderweg

Onbezorgd onderweg

Een ernstige ziekte, een onverwacht ongeval of word je een dagje ouder? Plots merk je dat de alledaagse handelingen, zoals jezelf verplaatsen, niet meer vanzelfsprekend zijn. Ook Mariska kwam hiermee in aanraking. Tijdens haar strijd tegen MS ging ze op zoek naar een oplossing voor haar verminderde mobiliteit en vond ze een match met de Rollz Motion.

De Rollz Motion is een rollator en rolwagen ineen. Een compromisloze ervaring waarbij je je geen zorgen meer hoeft te maken over je energieniveau. Je hebt namelijk altijd de juiste ondersteuning bij de hand. Wandel zo lang je maar wilt. Even op krachten komen? In een handomdraai vorm je de rollator om tot een comfortabele rolstoel. Zo kan je er altijd bij zijn, mee op vakantie of op uitstap met familie of vrienden.

Bovendien geniet je van een ergonomisch en modern design. Deze lichtgewicht rollator heeft een stevig frame en extra grote achterwielen voor meer stabiliteit. Verder kan je rekenen op verstelbare handgrepen en voetsteunen en veilige remmen voor natte en droge omstandigheden. Om de Rollz Motion te vervoeren, klap je de rollator simpelweg in tot één compact pakket.

Op zoek naar meer onafhankelijkheid? De Rollz Motion Electric brengt je waar je heen wilt, met of zonder begeleiding.

Het verhaal van Mariska: “Van schaamte naar trots”

“Het begint in 2017, waar ik klachten begon te ervaren die uiteindelijk hebben geleid tot de diagnose MS. Op dat moment zakt de grond onder je voeten vandaan. Het enige waar ik nog aan kon denken was hoe ik de trap in ons nieuwe huis op zou komen en hoe lang het zou duren voordat ik in een rolstoel kwam.”

“Dit resulteerde in een vechtmodus. Ik zou en moest de MS stopzetten. Zowel mijn kinesitherapeut als psycholoog gaven aan hoe harder ik me zou gaan verzetten tegen de MS, hoe harder ik achteruit zou gaan. Zij raadden mij dan ook aan om hulpmiddelen te gaan gebruiken. Zo kon ik mijn krachten sparen en meer energie overhouden om tijd door te brengen met mijn gezin. Dit was absoluut geen optie, ik ging niet achter een rollator lopen, in een rolstoel zitten en al helemaal niet met een scootmobiel rijden. Dit was iets voor bejaarden. Als ik dit zou doen, zou ik toegeven aan de ziekte en had de MS mij in zijn greep.”

“In 2021 onderging ik een stamceltransplantatie. Mijn lichaam kreeg een volledige reset. Alle kracht in mijn armen en benen was weg en mijn immuunsysteem stond op nul. Er volgde een zware revalidatie waarin ik alles terug moest opbouwen. Toch bleef ik neen zeggen tegen mobiliteitshulpmiddelen. Schaamte naar de buitenwereld speelde daarin een grote rol.”

“In 2022 moest ik herstellen van een terugval na een COVID-infectie. Richting de zomer sloeg de paniek bij mij toe. We gingen op reis naar Spanje, maar ik kon niet zo lang staan en al zeker niet lang lopen. We overwogen om een rolstoel of rollator te huren. Beide opties waren niet handig. Mijn partner deed wat opzoekwerk en al snel kwamen we bij de Rollz Motion. Volgens mijn partner was dit wat ik nodig had, het was een rollator en rolstoel ineen. Daarbij kwam dat de Rollz Motion er ook nog leuk en modern uitzag.”

“Het besluit was genomen en de Rollz Motion werd aangeschaft. Er veranderde iets in mijn hoofd, een soort van rust en ik had geen stress meer. De eerste keer dat ik de Rollz Motion in het openbaar gebruikte was op de luchthaven. Het was onwennig om in een rolstoel te zitten maar het voelde heerlijk. We gingen als een speer naar de incheckbalie en door de douane. Zelfs de kinderen waren blij en vroegen mij of zij af en toe even mochten zitten en dat ik ze dan duwde. Dit was mogelijk, omdat ik energie bespaarde. Op vakantie heb ik veel gebruik gemaakt van de Rollz Motion. Ik voelde geen schaamte meer en wisselde het af met de lopen, zitten en een van de kinderen duwen.”

“De schaamte kwam weer naar boven toen ik op consult moest bij de psycholoog. Ik liep vanaf de parking achter mijn Rollz Motion door het ziekenhuis. Ik kon alleen maar huilen, ik had gefaald. De psycholoog begon te glimlachen, ze vertelde mij dat ze trots op me was. Het heeft vijf jaar geduurd maar eindelijk aanvaardde ik het hulpmiddel. Tijdens ons gesprek groeide het besef dat het gebruik van hulpmiddelen niet gelijkstaat aan falen, maar eerder een stap is naar zelfredzaamheid en een betere levenskwaliteit. Nu kan ik zeggen: Had ik dit maar eerder gedaan. Het geeft me zoveel energie om zonder belemmering terug leuke dingen te kunnen doen en er te zijn voor mijn kinderen.”

Op zoek naar een rollator die bij je past? Stel gerust jouw vraag via info@zorgboetiek.be of kom vrijblijvend langs in een van onze Zorgboetiekwinkels in Asse, Aalst, Hasselt, Roeselare of Kapellen (opening in april 2024) voor advies op maat. Geen Zorgboetiek in de buurt? Bezoek onze webshop op www.zorgboetiek.be.