Vlot op het potje met Zorgboetiek

Zorgboetiek zindelijkheidstraining

Op het potje gaan, een uitdagende stap. Elk kind wordt zindelijk op zijn of haar eigen tempo. Het is belangrijk om je peuter hierbij te ondersteunen, samen met de omgeving van je kleintje. Op tijd starten en op een ontspannen manier is de boodschap. Deze handige hulpmiddelen van Zorgboetiek geven je kleintje hierbij een leuke ervaring en een duwtje in de goede richting.

My Carry Potty – draagbaar en afsluitbaar plaspotje

Zindelijkheidstraining houdt niet op bij de voordeur. Op uitstap of tijdens een lange autorit is naar het toilet gaan vaak lastig. Het unieke plaspotje van My Carry Potty kan je zowel thuis als onderweg gebruiken. Dit potje is lichtgewicht en heeft een makkelijk handvat zodat je kind het zelf kan dragen. Moet hij of zij onderweg dringend plassen, dan is het vertrouwde potje binnen handbereik. My Carry Potty is lekvrij en geurdicht af te sluiten. Doe je potje met het deksel dicht, leg deze terug onderin de kinderwagen en maak het thuis terug schoon. Easy!

My Little Training Pants – trainingsbroekjes

Luiers en luierbroekjes absorberen goed waardoor kinderen niks voelen als ze een ongelukje hebben gehad. Een trainingsbroekje vangt ook het plasje op, maar geeft daarbij wel het oncomfortabele gevoel van een natte broek. Hiermee help je je oogappel tijdens de zindelijkheidstraining. De binnenkant voelt vochtig aan, terwijl de buitenkant droog blijft. Dat scheelt een hoop wasbeurten van beddengoed en kleding! Ook hoef je hem of haar niet steeds helemaal te verschonen. Daarnaast stimuleren deze broekjes de motorische ontwikkeling. Door de elastische stof kunnen kinderen zelfstandig leren om hun broek naar beneden en omhoog te trekken. Tot slot moet je als ouder minder wegwerpluiers kopen. Dat levert een mooie besparing en minder afval op, twee vliegen in een klap!

My Step Stool – opstapje

Plots breekt het moment aan om over te stappen naar het grote toilet. Dit opstapje zorgt ervoor dat je kleintje zelf eenvoudig op het toilet kan gaan zitten. De beentjes hangen niet los en de vaste ondergrond geeft een prettig gevoel van ondersteuning. Door de antislip voetjes aan de boven- en onderkant kan je kindje niet uitglijden. Ook los te gebruiken als opstapje in de badkamer, keuken of kinderkamer.

My Step Stool

My Trainer Seat – brilverkleiner

Samen met het opstapje, zorgt My Trainer Seat ervoor dat het toilet er leuk uitziet voor je zoontje of dochtertje. De brilverkleiner past op elk normaal toilet, voelt comfortabel aan en beschikt over een extra hoog spatscherm. Door de antislip onderkant ligt deze stevig vast en blijft de veiligheid gegarandeerd. Je kind kan zich bovendien goed vasthouden aan de grote handvaten aan de zijkant voor extra stabiliteit.

  Op zoek naar nog meer handige en leuke items voor je kleine spruit? We helpen je graag verder in onze Zorgboetiekwinkels in Asse, Aalst, Hasselt en Roeselare voor advies op maat. Geen Zorgboetiek in de buurt? Bezoek dan onze webshop op www.zorgboetiek.be.

  5 basistips om je peuter te ondersteunen bij zindelijkheidstraining

  1. Help je peuter om zich bewust te worden van het plassen en stoelgang maken. Zie je dat je kind hurkt, even stopt met spelen, een rustig plekje opzoekt, de gezichtsuitdrukking verandert, de handen aan de billetjes houdt, benoem dan dat je kind pipi of kaka doet.
  2. Hou het leuk, speels en ontspannen.
  3. Neem kleine stapjes: je kind zal misschien eerst met het potje willen spelen, dan er even op gaan zitten met de kleren aan, tenslotte pas met de billetjes bloot. Geef voldoende kansen om te oefenen.
  4. Geef je kind tijd om te leren. Blijf geduldig en verwacht niet meteen resultaat. Leg vooral geen druk en straf niet als het niet lukt, want dit zorgt voor een omgekeerd effect.
  5. Herhaling en ondersteuning is belangrijk. Kinderen leren door er voldoende mee bezig te zijn. Zo wordt het een vertrouwde en gekende handeling. De ouders, grootouders en kinderopvang vormen daarbij 1 team. Maak vanaf de start duidelijke afspraken en geef elkaar regelmatig een update. Zo kom je samen tot een geslaagd resultaat voor jullie oogappel.

  Bron: kindengezin.be