Icoon sport

Ontdek Vief

Image

Vief, dat is onze sociaal-culturele vereniging van en voor 50-plussers. Maar wat houdt dat dan precies in? We vroegen het aan Nadine Fiems, Petra Lauwrijs en Mary Van Den Bossche, enthousiaste regiomedewerkers bij Vief.

“Vief heeft een groot netwerk aan lokale knooppunten, waardoor je aan allerhande activiteiten kunt deelnemen in jouw regio of ergens anders. Wij bieden activiteiten op maat en op vraag van de leden. Dat kan gaan van sportactiviteiten zoals tai chi en yoga, tot culturele activiteiten zoals een bezoek aan een theaterstuk of een daguitstap. Ook staan er altijd tal van vormingen en ontmoetingsmomenten op de planning”, begint Nadine. “Zelfs reizen bieden we aan.” Vief staat open voor alle voorstellen van leden als het op activiteiten aankomt, maar die activiteiten moeten vooral voor iedereen financieel toegankelijk zijn. “Iedereen is welkom bij Vief,” vertelt Petra. “Onze activiteiten zijn laagdrempelig, intercultureel en intergenerationeel”. Je leest het goed. Zelfs wie niet onder de categorie van senior valt, is welkom op de activiteiten van Vief!

Heb je een rollator of zit je in een rolstoel? Ook dat is geen probleem: “We zien erop toe dat al onze activiteiten rolstoeltoegankelijk zijn. Enkel daguitstappen kunnen daar een uitzondering op vormen”, verduidelijkt Mary. “Met een 500-tal vrijwilligers staat er bij Vief altijd iemand klaar om je te helpen. Die vrijwilligers houden ook dagelijks contact met de leden. Op die manier willen we ook vereenzaming bij ouderen tegengaan.” Nadine voegt daaraan toe dat Vief eveneens de belangen van ouderen versterkt door hun stem zo luid mogelijk te laten horen: “Zo hebben we naar aanloop van de verkiezingen een project opgestart om stemambassadeurs te vormen en om ouderen te motiveren op verkiezingslijsten te staan of om te stemmen. Op die manier willen we aan een leeftijdsvriendelijk lokaal beleid werken. ”

Benieuwd naar wat Vief jou te bieden heeft? Ontdek het op www.vief.be!

Vief Antwerpen vzw

Lange Nieuwstraat 109, 2000 Antwerpen
T. 03 206 36 54
info@viefantwerpen.be

Vief Limburg vzw

Geraetstraat 25, 3500 Hasselt
T. 011 70 53 37
info.limburg@vief.be

Vief West-Vlaanderen vzw

Groeningelaan 40, 8500 Kortrijk
T. 056 25 72 61
info.west@vief.be

Vief Regio Asse – Aalst

Kalkoven 22, 1730 Asse
T. 02 454 95 51
sofie.guns@lmplus.be