Niet iedereen kan naar school, daarom is er Bednet

Bednet Hannelore

Dankzij Bednet kunnen leerlingen die langdurig of regelmatig niet naar school kunnen gaan toch online les volgen. Ook Hannelore volgt op die manier les.

Kan je jezelf even voorstellen?

“Ik ben Hannelore Buys, 17 jaar en ik ga naar school in Instituut Bert Carlier Het Kwadrant. Sinds dit jaar zit ik ook op internaat.”

Waarom volg je les via Bednet?

“Ik heb last van chronische pijn, autisme, depressie en chronische vermoeidheid. Daardoor kan ik niet voltijds naar school en volg ik les via Bednet.”

Wat is Bednet?

“Bednet is een gratis manier om online les te volgen, als je niet gewoon elke dag naar school kan gaan. In de klas staat de Bednet-klasset, waarop de klas jou ziet. Op de set zit een beweegbare camera, die ik zelf kan bedienen. Met die camera kan ik bewegen en in- en uitzoomen. Zo kan ik ook de kleine lettertjes op het bord lezen. Het feit dat je de camera kan bewegen, is handig om te zien wat er in de klas aan het gebeuren is. Dankzij de omgevingsmicrofoon, die bij de klasset zit, hoor ik ook alles helder. Soms lijkt het zo alsof ik echt in de klas zit. Thuis wordt er een Bednet-laptop geleverd, waarop je kan inloggen in de Bednet-software. Zo kan je online verbinding maken met de klas. En bijvoorbeeld ook via een bepaalde knop je hand opsteken, ook weer alsof je mee in de klas zit.”

Heb je veel aan Bednet?

“Dankzij Bednet krijg ik minder prikkels en kan ik thuis rusten. Elk stukje energie dat ik kan besparen is goed, omdat ik snel vermoeid ben. Ik ga halftijds naar school, waarvan ik dan twee uur per dag les volg via Bednet en twee uur naar school ga.”

Was het moeilijk om Bednet op te starten?

“Nee, het materiaal werd geleverd en de dag erna kon ik er al mee aan de slag. Als ik nood heb aan hulp, kan ik altijd terecht bij de helpdesk of mijn trajectbegeleider. Het grote voordeel dat ik heb, is dat mijn school veel Bednetters heeft en het dus gewoon is. In mijn klas zijn we bijvoorbeeld met twee Bednetters.”

Zijn er ook nadelen aan Bednet?

“Wat mij betreft, heeft Bednet geen nadelen. Als het aan mij lag, volgde ik al mijn vakken via Bednet. Natuurlijk is dat niet mogelijk voor mij, want ik wil ook graag een paar uur naar school om fysiek sociaal contact te hebben.”

Moeten de lessen aangepast worden als er een Bednetter in de klas zit?

“Nee, de leerkracht geeft les zoals die normaal les geeft.”

Toetsen en examens maak je ook via Bednet?

“Toetsen maak ik via Bednet, maar examens maak ik in de klas. Als ik een toets maak via Bednet, vertrouwt de leerkracht mij ook volledig. Ik moet mijn kamer niet helemaal laten zien ter controle.”

Bednet aanvragen?

Bednet kan je op elk moment GRATIS aanvragen via www.bednet.be. Er is geen wachtlijst.

Wat is Bednet?

Bednet is een gratis vorm van online afstandsonderwijs, voor leerlingen die langdurig of regelmatig niet naar school kunnen gaan. Via Bednet volgen ze online les, samen met hun klasgenoten.

Je kan Bednet gebruiken als je

  • voltijds, deeltijds of regelmatig afwezig bent op school door lichamelijke of psychische ziekte, ongeval, operatie of moederschapsrust
  • een medisch attest hebt
  • les volgt in kleuter-, lager of secundair onderwijs (Vlaanderen en Brussel)
  • minstens 5 jaar bent

Geen laptop in huis? Geen probleem! Bednet voorziet alles voor jou en de klas, zodat je zo snel mogelijk kan beginnen Bednetten en geen lessen hoeft te missen.

Hulp op maat

Ieder Bednet-traject heeft een trajectbegeleider. Dit is de contactpersoon voor alle betrokkenen en ondersteunt je waar nodig bij de voorbereiding en het gebruik van Bednet. Elke schooldag kan je met vragen of problemen ook terecht bij de Bednet-helpdesk (via chat of telefoon). Zij helpen je onmiddellijk verder. Op de Bednet-website vind je allerlei tips en video’s over ons materiaal en hoe je het toepast.

Gratis vormingen en webinars

Sinds kort geven we ook gratis vormingen en webinars over Bednet. Inschrijven of meer info? Check dan snel onze website.

Vragen of meer info?

Contacteer ons via info@bednet.be, 016 20 40 45 of via chat op www.bednet.be