Tips & tricks

Vergeet-me-nietje

Image

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en dat kan in veel gezinnen voor (on)gezonde stress zorgen. Tijdens zo’n drukke periode loopt er vaak iets verkeerd of gaat er iets verloren. Vergeet dan zeker niet enkele terugbetalingen aan te vragen!

Logopedie

Gaat je kind dit schooljaar naar een logopedist? Indien de verplichte ziekteverzekering niet tussenkomt, voorziet LM Plus een terugbetaling van 10 euro per sessie, ongeacht de leeftijd. De tussenkomst geldt voor maximaal 100 behandelingen éénmaal per leven mits goedkeuring van de adviserend arts van het ziekenfonds op basis van een medisch voorschrift en een verslag van de logopedist. Deze tussenkomst kan oplopen tot 1000 euro.

Jeugdbeweging

Is je kind lid bij Scouts, Chiro of een andere erkende jeugdbeweging? Dan ontvang je jaarlijks 15 euro van het lidgeld terug. Deze tussenkomst kan aangevraagd worden op voorlegging van een ingevuld attest van een landelijke erkende jeugdbeweging.

Psychologische begeleiding

Steeds meer jongeren krijgen te maken met psychologische problemen. Om deze professionele psychologische hulp toegankelijker te maken, geeft LM Plus jaarlijks een tussenkomst tot maximaal 160 euro aan jongeren voor (een combinatie van) psychotherapie, mindfulness en diagnostisch onderzoek. Sessies waarvoor de verplichte verzekering een terugbetaling voorziet, komen niet in aanmerking voor deze tussenkomst.

Sportprikkel

Naar de dansles of sportclub? Ook als je kind aan sport doet, ontvang je een terugbetaling. Je krijgt, ongeacht de leeftijd, jaarlijks maximum 40 euro, als je een fysiek inspannende sport beoefent én als je lid-, inschrijvings-, aansluitingsgeld of een abonnement betaalt. Daarbovenop ontvang je een waardebon t.w.v. 25 euro voor onze Zorgboetiek.

Meer info vind je via www.LMPlus.be.