Mobiele vrijheid

scooter-zorgboetiek

Maak kennis met Lionel Beernaert (74), een sympathieke en oprechte man met een goed gevoel voor humor. Samen met echtgenote Jacqueline geniet hij volop van zijn welverdiend pensioen. Zo verlangt hij naar zonovergoten dagen om zijn kleindochter in de Westhoek te gaan bezoeken. Ook Lionel wordt een dagje ouder en ondervindt dat zichzelf verplaatsen niet altijd meer even vanzelfsprekend is. Daarom nodigden we Lionel uit bij Zorgboetiek voor een testrit op de Sedna premium scooter.

Welke voordelen zijn je opgevallen?

“Je kan de scooter overal meenemen op uitstap. Simpelweg opvouwen en weg ben je. Maar evengoed voor personen die in een appartement wonen, kan ik de scooter aanbevelen. Je hoeft de scooter niet alleen te laten in de inkomhal. Je plooit de scooter op, vervoert hem naar boven via de lift en kan hem veilig opbergen. Daarnaast vind ik de uitneembare batterij een enorme troef. Neem nu bijvoorbeeld in een garage waar je kans hebt op vochtigheid, wat slecht is voor de levensduur van je batterij. Hier kan je gewoon de batterij eruit halen en binnenshuis opladen. Een groot pluspunt in vergelijking met grotere modellen scooters zonder afneembare batterij.”

Zorgboetiek Sedna scooter open geplooid

Hoe bevalt het design je?

“De scooter blijft in één geheel, je hoeft geen stukken te demonteren als je de scooter wilt opvouwen. Je kan het eigenlijk vergelijken met een valies op wieltjes waarmee je naar Zaventem gaat! Bovendien kan je de scootmobiel ook makkelijk meenemen op reis in de auto, de trein en het vliegtuig.”

Wat bevalt jou het meeste aan de scooter?

“Dat de scooter zeer licht in gewicht en plooibaar is. Dit maakt het opbergen ervan een fluitje van een cent. Mensen die bijvoorbeeld in een stad wonen hebben niet altijd veel opbergruimte ter beschikking, waardoor je ook geen ruimte hebt voor een grote scootmobiel. Dan is de Sedna scooter de ideale oplossing.”

Wat zou er beter kunnen?

“Heel fijn dat het stuur in hoogte verstelbaar is, maar het zou nog beter zijn als het stuur ook voor- en achteruit zou kunnen worden afgesteld. Zo kan je ook eenvoudig op- en afstappen. Dit model scooter heeft een draaibare zit wat het op- en afstappen wel al makkelijker maakt.”

Zou je de scooter zelf gebruiken in het dagelijks leven?

“Ja, zeker als ik ergens dichtbij het centrum van een stad of gemeente zou wonen. Als je bijvoorbeeld op het platteland woont, dan niet omdat je daar al snel grotere afstanden moet afleggen om ergens naartoe te gaan. Om bijvoorbeeld boodschappen te doen naar de lokale supermarkt, perfect! De scooter draait zeer kort waardoor je eenvoudig tussen de winkelrekken kan rijden.”

Zou je de scooter aan anderen aanraden?

“Zeker, ik denk spontaan aan mijn zus die op een appartement woont aan de kust. Voor haar zou dit een geschikt hulpmiddel zijn. Heel wat minder mobiele mensen mogen de wagen niet meer gebruiken, maar hebben wel nog de mogelijkheid om zich te verplaatsen met dergelijke scooter. Het is bijgevolg een absolute aanrader voor mensen die zichzelf nog zelfstandig kunnen verplaatsen, maar net die extra ondersteuning missen om comfortabel op stap te gaan om een koffietje te gaan drinken, naar de wekelijkse markt te gaan, om brood bij de bakker om de hoek, noem maar op.”

Zorgboetiek Sedna scooter dicht geplooid

Op zoek naar een ander model scooter? Stel gerust jouw vraag via info@zorgboetiek.be of kom vrijblijvend langs in een van onze Zorgboetiekwinkels in Asse, Aalst, Hasselt of Roeselare voor advies op maat. Geen Zorgboetiek in de buurt? Bezoek onze webshop op www.zorgboetiek.be.

Sedna premium scooter van Vermeiren

De Sedna scooter is de perfecte meeneembare scooter die je kan opvouwen in één enkele beweging. Voet op het pedaal, duwen, vergrendelen en klaar! Compact in omvang en past vlot in de koffer van elke wagen. Met zijn 31,6 kg licht in gewicht in vergelijking met andere scootmobielen. Verder is de vouwscooter voorzien van een 360° draaibare zit met wegklapbare en in hoogte verstelbare armsteunen. Hierdoor kunnen transfers makkelijk worden uitgevoerd. De zijdelingse reflectoren zorgen voor extra veiligheid op de weg.

Geniet van 15% ledenkorting!

Met de uitneembare batterij kan je een afstand van 17 km afleggen aan een snelheid van maximum 6 km per uur. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde handelingen, de scooter is eenvoudig in gebruik met duidelijke bediening aan het stuur voor zowel rechts- als linkshandigen. De Sedna scooter is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw en zwart met optioneel boodschappennetje onder de stoel. Kortom, de ideale scooter voor kortere rijafstanden en extra handig in restaurants, winkels of kleinere ruimtes.