Here comes the sun

Zonnebrandpaal

Met de zon op onze snoet, gaan we een zalige zomer tegemoet! Misschien reis je naar tropische oorden of tank je liever wat vitamine D bij dichter bij huis? Wat er ook op de planning staat: bescherm jezelf en je gezin voldoende tegen de genadeloze zon, altijd en overal. Met deze producten van Zorgboetiek ben je helemaal summerproof.

Natuurlijke zonnecrèmes van Naïf

De gehele Naïf-lijn is dermatologisch getest en bevat geen schadelijke ingrediënten zoals microplastics, parabenen en siliconen. Dankzij de minerale UV-filter van zinkoxide is je huid klaar voor de zonnestralen, zonder inwerktijd. Door de verzorgende oliën smeer je deze zonnecrèmes makkelijk uit zonder dat er een witte waas achterblijft. Bovendien zijn de Naïf sunscreens waterbestendig en beschikbaar in SPF 30 en SPF 50. Na het zonnen gebruik je de Cooling Aftersun Gel die de huid verkoelt en hydrateert met natuurlijke aloë vera en plantaardige glycerine.

Ook fijn, de formule is niet vervuilend, waardoor de fauna en flora in de zee niet worden aangetast. Wist je trouwens dat de verpakking 100% vegan is? De tubes bestaan namelijk uit bioplastic op basis van suikerriet.

Slimme zonnebrandpaal van Naïf X Zorgboetiek

Daguitstap naar de Belgische kust gepland? Maak dan zeker een tussenstop bij Surfclub Windekind in Koksijde. Daar staat een zonnebrandpaal die jou op basis van de UV-index laat weten wanneer je je moet insmeren. Die UV-index geeft de intensiteit van de zon aan. Bij een UV-index boven de 3 kun je gratis Naïf zonnelotion halen bij deze paal. Goed voor jou, je familie en de natuur!

UV-werende tent Babyni en Aquani Marinière

Wil je je baby comfortabel beschermen tijdens zonnige uitjes? Dankzij het eenvoudige pop-up systeem van deze speeltentjes ben je in no time geïnstalleerd in het park of op het strand. Verder maken muggen, wespen en andere insecten geen schijn van kans door het uitvouwbare net van fijn gaas. De tentjes zijn dankzij de afneembare luifel multi-inzetbaar voor gebruik binnenshuis of als extra bedje.

Hete dagen in aantocht? Met het waterdicht zeildoek tover je de Aquani-tent om in een babyzwembadje. Vouw het tentje makkelijk op en neem het in de opbergtas met schouderriem mee naar je volgende bestemming.

Geniet van 15% ledenkorting!

Op zoek naar een specifiek product om de zomer in te gaan? We helpen je graag verder in onze Zorgboetiekwinkels in Asse, Aalst, Hasselt en Roeselare. Geen Zorgboetiek in de buurt? Bezoek dan onze webshop op www.zorgboetiek.be.

Check de UV-index

1 Belg op 6 wordt geconfronteerd met huidkanker voor de leeftijd van 75 jaar. De belangrijkste oorzaak? Blootstelling aan UV-straling. Daarom kunnen we het niet genoeg benadrukken om jezelf, en zeker je kinderen, goed te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Op vakantie, tijdens een uitstap, maar evengoed in je eigen tuin.

De UV-index meet de kracht van de zon op een schaal van 0 (zeer laag) tot 11+ (extreem). Het UV-niveau wordt beïnvloed door een aantal factoren: tijdstip van de dag, tijd van het jaar, bewolking, hoogte, locatie en omringende oppervlakten. UV-index van 3 of hoger? Bescherm je dan voldoende tegen de zon. Dat doe je op 3 manieren: zon weren, kleren en smeren.

Zon weren

Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur zo veel mogelijk uit de zon en zoek de schaduw op. Wees ervan bewust dat, zelfs in de schaduw, omgevingsstraling van bijvoorbeeld water en zand de blootstelling aan UV-stralen kunnen verhogen. Baby’s en peuters zijn het kwetsbaarst door hun dunne huid. Zorg er daarom voor dat jonge kinderen niet in de felle zon zitten.

Kleren

Hoe dichter de stof geweven is, hoe beter de bescherming. Op sommige kleding vind je zelfs een aanduiding ultraviolet protectiefactor (UPF). Denk ook zeker aan een petje of hoed en een zonnebril voor je ogen.

Smeren

Regelmatig smeren met zonnebrandcrème is een absolute must bij zonnig weer. Smeer 30 minuten voor je de zon ingaat rijkelijk zonnebrandcrème met ten minste een SPF 30 en herhaal dit elke 2 tot 3 uur. Smeer jezelf opnieuw in nadat je gezweet, gezwommen of jezelf afgedroogd hebt.

Tip! De UV-index op jouw plekje in de zon checken? Download gratis de sunsmart Global UV-app! Meer informatie? Surf naar www.uv-index.be.